Menu

Serfőző Levente: Az éjszaka virága

az-ejszaka-viragaTóth Fióna 18 éves hajadon az 1970-es évek elején. Látogatóba jön Amerikába és nem tér haza vízuma lejártával. Munkát vállal és szállást kap egy Madame Szabó nevű asszonynál, akiről kiderül, hogy fiatal lányok kerítésével foglalkozik. Fióna elköltözik az asszonytól, ezáltal fedél nélkül marad. A földalatti lejáratánál gitározik és énekel.

Yvette – aki egy házhoz hívható örömlány – megsajnálja és beveszi olcsó bérű lakásába. Yvette állást is szerez Fiónának: egy nyugdíjas klubban énekel, amely Manhattan magyar negyedében található. Szünetideje alatt egy helybeli vagány, Steve Giuseppe fel akarja szedni, de Fióna visszautasítja.

Másnap délelőtt Fióna lemezek között válogat egy magyar üzletben. Megjelenik Steve Guiseppe, aki beszédbe elegyedik a lánnyal és ígéretet tesz neki, hogy  bejuttatja Fiónát a new yorki show-businessbe. Steve énekes-táncos állást szerez Fiónának egy éjszakai lokálban, a Parisian Girl klubban.

Fióna beleszeret Steve-be, de a fiú becsapja. Egy másik nőt – Nelly-t – vesz el  feleségül, de kizárólag csak a pénzéért.

A csalódott Fióna bosszúból egy gazdag görög hajómágnás szeretője lesz. Az idős férfitől kapott pénzből öröklakást vásárol magának a Fifth Avenue-n.

Steve egyszer meglátogatja, felajánlja, hogy elválik Nellytől és elveszi feleségül a lányt. Fióna nemet mond az ajánlatra. A férfinak ez nagyon nem tetszik, ezért rátámad a lányra, de az megvédi magát és kidobja a lakásból…

A KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák