Menu

Asbóth László: Hotel

asboth-laszlo-hotelKét fiatal romantikus találkozásáról, és kapcsolatuk fordulatokkal teli beteljesüléséről szól a történet. Hétköznapi történet, pozitív, és negatív szereplőkkel. A valóság és a fantázia harmonikus keveredése adja meg a történet igazi ízét, mondanivalóját.

A szokványosnak tűnő, elcsépelt gondolatok, érzelmek azonban egy kicsit más megvilágításban kerülnek elő. A világ eltérő szemszögből történő bemutatása teszi érdekessé és izgalmassá.

Az igazság keresése és megtalálása a célja az emberi létnek. Ehhez nyújt hathatós segítséget a történet a benne lévő gondolatok, érzelmek és tanulságok által.

Részlet a könyvből:

„Már több hete dolgozott a hotelben, és egyre jobban érezte magát. Mindenki azon csodálkozott, hogyan lehet vidáman munkába jönni, dalolva, mosolyogva végigdolgozni a napot. A szálloda többi dolgozója búskomoran, mogorva arccal jött dolgozni, csak a munkához szükséges kedvesség sugárzott az arcukról. Unottan tették a dolgukat, és alig várták már, hogy leteljen a munkaidejük. Eleinte próbálták a lányban letörni ezt a fajta viselkedést, de hamar rá kellett jönniük, hogy ez lehetetlen. Képtelenség volt a jókedvét elvenni, sőt éppen az ilyen kellemetlen beszélgetések erősítették benne a szeretet érzését. Samantha elmagyarázta nekik a pozitív életszemlélet lényegét, és állandóan segítőkésznek mutatkozott, hogy a többiek is hasonlóan gondolkodjanak. Persze azért voltak olyan munkatársak is, akikre pont ellenszenvesen hatott a lány magatartása. Szinte féltek a vele való beszélgetéstől. Őket békén hagyta. Már régen felismerte, hogy csak annak tud segíteni, aki belülről indíttatva akar jobbá válni. A fejlődésnek is megvan a maga mechanizmusa, teljesen felesleges erőltetni. Majd eljön az idő, amikor ők is elkezdenek másképp gondolkodni. Nekik még meg kell tapasztalniuk a negatív gondolkodásuk következményeit, hogy felébredjenek, és változtassanak életük folyásán.”

LETÖLTÉS/ONLINE OLVASÁS

Kategóriák