Menu

Charles K. Roy: Trigger!

triggerRémület és terror uralkodik Egyesült Államok területén. A hatóságok tehetetlenek. Tenni kell valamit, méghozzá sürgősen, mielőtt az országon eluralkodna a teljes anarchia. További százezer rendőrre volna égető szükség. Az egyházak az „istentelen” államot és annak vezetőit teszik felelőssé. Szociológusok szerint, a túlzott szabadság a bűnös. Senkinek sincs teljesen igaza, mint ahogyan senki sem téved teljes mértékben. Mi a teendő?

Miller professzor és tudóscsapata egy Los Alamoshoz hasonló rejtett helyen kísérletsorozatot kezd annak megállapítására, vajon lehetséges- e vegyileg, gyógyszerek adagolásával befolyásolni az emberi viselkedés DNS-be ágyazott „programját”. Alanyaik halálra ítélt bűnözők, akiket a társadalom már „leírt”, kitaszított magából.

Etikus-e ez a kísérlet? Az idő elleni versenyben vajon van-e a tudósoknak esélyük? Megállítható-e a folyamat, amely lassan, de biztosan vezet az emberiség leépüléséhez, visszaállatiasodásához? A természet tud létezni ember nélkül. Vajon bolygónk el fogja-e veszíteni azt, ami egyedivé teszi a kozmoszban: a homo sapiens faját?

SCI-FI KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák