Menu

Émile Zola: Szerelem – Rougon-Macquart család 8.

zola-szerelemEgy özvegyasszony szerelemre gyúlt egy családos ember iránt, de elnyomja az érzéseit mindaddig, amíg meg nem tudja, hogy férfit a felesége meg akarja csalni. Ekkor névtelen levelet ír a férfinek, és minden magyarázat nélkül, arra kéri, hogy aznap jelenjen meg a levélben megjelölt órában és helyen. A megjelölt hely pedig nem más, mint, ahol a feleség és udvarlója találkozni fognak.

De alig küldte el a levelet, már megbánja, amit tett és hogy jóvátegye a hibáját, elejét veszi annak, hogy a férj tetten érhesse a feleségét. Hamarabb megy el a levélben megjelölt helyre – ahol a légyott létrejött volna -, mint a férj. Figyelmeztetni a  szerelmespárt, akiknek még nem volt idejük elkövetni a házasságtörést, hogy a férj hamarosan megérkezik, ezért távozzanak mihamarabb. Amikor a férj őt találja az idegen lakásban, vállalja megbánt cselekedetének minden következményét.

Bevallja, hogy a névtelen levelet ő írta, de azt nem adja a férfi tudomására, hogy mi okból keletkezett az a levél. Hogy a férfiben a gyanú árnyéka se merüljön fel, nem mondhat mást, csak azt, hogy: találkozni akart vele …

LETÖLTÉS/ONLINE OLVASÁS

Kategóriák