Menu

Friedrich Armand Strubberg: Ugrás a mélybe

LETÖLTÉS    

PDF     EPUB     MOBI

Friedrich Armand Strubberg német származású amerikai utazó és író. 1858 és 1878 között Armand fedőnéven publikált körülbelül húsz kalandregényével és romantikus útleírásával vált ismertté. Saját Amerikában megélt kalandjai bőséges forrást jelentettek számára művei megírása során.

Részlet a könyvből:

„Az örvénylő légáramlat, amit az alábukó víztömeg keltett, megérintette őt, és körülötte a magasba lendítette a vízpermetet, és amikor a szakadék szélére ért, ahol a tomboló áradat közel kétszáz lábnyira bukott alá a mélybe, egy minden színben tündöklő pompás szivárvány ívelt át felette, melyet a Nap aranyló sugarai varázsoltak elő a magasba emelkedő vízpermetben. Edward nem hallotta a nép mennydörgő üdvrivalgását, nem látta a házat, a felé
lobogtatott kendőket, csak egy képet látott maga előtt, azt a képet, amely ide vezette őt, Ágnes képét, és ekkor határozott, imbolygásoktól mentes léptekkel elindult a bedeszkázott létrán az ugródeszka felé, amely minden lépésnél fel, s alá lengett alatta. Kiért a végére, lenézett maga alá a feneketlen mélységbe, és Ágnes ott lebegett lelki szemei előtt. A mindenható védelmébe ajánlotta magát, és egy hatalmas lendülettel elrugaszkodott a deszkáról, messze kirepülve a szakadék közeléből.
Karjait szorosan oldalai mellé szorítva, összekulcsolt lábakkal repült nagy ívben a levegőben szélsebesen a mélybe, és eltűnt a katlan felett hullámzó habtengerben.”

LETÖLTÉS    

PDF        EPUB     MOBI

Kategóriák