Menu

Ron McKenzie: Idők és időszakok

idok-es-idoszakokEz a könyv az általánosan ismert látástól nagyon eltérő álláspontot képvisel Istennek a történelemmel kapcsolatos tervéről. Mielőtt elkezdenéd olvasni ezt, szükséges, hogy félretegyél sok mindent, amivel megtöltötték a fejedet a különböző végidős tanítások. Ha belekapaszkodsz a hagyományos tanításba a hét éves nagy nyomorúságról, az elragadtatásról és az ezer éves királyságról, nem leszel képes megérteni ennek a könyvnek az üzenetét. Ha magad mögött hagyod ezeket a dolgokat, fel fogod fedezni, hogy Isten milyen csodálatosat tervezett ezzel a világgal kapcsolatban, sokkal nagyobbat, mint valaha is álmodtak a vég-idő próféták.

Részlet a könyvből:

„Sok keresztyén azt hiszi, hogy közel vagyunk Jézus második eljöveteléhez. Azok, akik azt hiszik, hogy közel kerültünk a világ-végéhez, azt feltételezik, hogy beléptünk a „vég időkbe” vagy „utolsó napokba”, de ez azért van, mert nem értették meg az időket és időszakokat: rossz eseményekre figyeltek. Helyesebb azt mondani, hogy közel kerültünk egy időszakváltáshoz. A legtöbb keresztyén azt feltételezi, hogy Isten terve a következő fokozatok szerint megy végbe:

Jézus szolgálata > Gyülekezet kora > Vég idők > Világ vége

Ez a gondolatsor nem helyes és általában zavarhoz vezet.

Először is, a világ vége nem a következő nagy esemény Isten menetrendje szerint. Még sok dolognak meg kell történnie mielőtt Istennek a földre vonatkozó terve megvalósul, ezért a világ vége egy „hosszú menet” (long way off). Más korszakváltó események fontosabbak és közelebb vannak.

Másodszor, a „vég idők” vagy „utolsó idők”* kifejezés nem fordul elő a Bibliában. Az „utolsó idők” kutatása eltereli Isten embereinek figyelmét és megakadályozza, hogy megértsék az ő tervét.”

A KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák