Menu

Śrī Durvāsapāda: A Rudrākşha mālā praxisa

A Rudrākşha mālā praxisa könyv letöltése

A tudatosság felébresztésének gyakorlati módszertana.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a Japa yogát úgy gyakorolhatja, ahogy csak szeretné. Végül is ez csak egy mantra (egy pszichikus hang) kántálása, így nem nagyon számít, hogyan kántáljuk, nem nagyon számít, hogy használunk-e málát (rózsafüzért) vagy sem, a bal kézben tartjuk azt, vagy a jobban. Valójában ez a gondolkodás teljesen helytelen, mert a Japa gyakorlásának megvannak a saját speciális szabályai és előírásai. Ha ezeket nem követik, akkor a Japa nem hozza meg a kívánt eredményeket.

A Japa célja a pszichikus tudatosság felébresztése. Ezen cél eléréséhez az átlagembernek mālā-t kell használnia.

De miért használjuk a mālā-t?

A tudatosság felébresztése bizonyosan elérhető mālā nélkül. A mālā önmagában nem ébreszti fel a tudatosságot, így miért fárasszuk magunkat a használatával? A pszichikus tudatosság bizonyosan felébreszthető a mālā használata nélkül, ezt elfogadjuk, azonban a probléma az emberi természettel van. Az elme egy olyan rendszer, amely nem marad stabil semmilyen időtartamra sem. Ezért szükséges számunkra, hogy válasszunk egy eszközt vagy alapot, amelyen keresztül tudhatjuk, hogy mikor vagyunk tudatosak és mikor nem.

Amikor egy távoli helyre utazol, sok mérföldkövet hagysz magad mögött az úton. Még ha nem is lennének mérföldkövek, a célod akkor is elérnéd. Azonban a mérföldkövek ellenőrzésül szolgálnak, és azt mutatják, hogy a helyes irányba mész. A Japa-ban a szemek a mérföldkövek és a mālā az út. Az út és a mérföldkövek lényegesek annak biztosításában, hogy elérd a pszichikus célod. A szemek fenntartják a tudatosságot és ellenőrzés alatt tartják a pszichikus rendszert.
De az itt lévő leírások, tanácsok és segítségek ugyanúgy hasznosak lehetnek azoknak is, akik, bár nem tagjai a paramarā-nak, de a mala-t mindennapjaikban használják.

A Rudrākşha mālā praxisa könyv letöltése

Kategóriák