Menu

Karl May: A fekete táltos

PDF     EPUB     MOBI

fekete-taltosFekete Táltos, a ravasz, rettegett komancs főnök, a prérivadászok hóhéra egy vasútépítő telepet készül megtámadni. Egy füst alatt gyűlölt ellenségeit, Old Shatterhandet és Winnetout el is szeretné fogni. Hogy ujjong majd a komancs törzse, ha kínzócölöpön látja őket! Vajon sikerül-e végrehajtani a tervet?

Részlet a könyvből:

„A titkos tanácskozáson végül is a következő terv született: másnap este az Alder-Spring mellett el kell fogni Old Shatterhandet és Winnetout Hasszal és Kasszal együtt. Azt pedig, hogy mikor támadnak a Firwood-Campra, majd egy küldönccel megüzenik a scoutnak. Erre az utóbbi elbúcsúzott a három szövetségestárstól és visszatért a kocsmába.
Fekete Táltos a két komancsával együtt egy közeli rejtekhelyre húzódott; a megbeszélés értelmében itt kellett megvárniuk a kocsmába küldött társukat. Hamarosan meg is érkezett és mély bosszúsággal jelentette, hogy bánt el vele Old Shatterhand. Mikor hallotta, hogy Winnetouval együtt meg fogják támadni, örömében a fogai között sziszegte:
– Meg fogja bánni, hogy bántalmazott! Én leszek, aki a legrettenetesebb kínokat okozza neki!
Az indiánok már nekikészülődtek, hogy lovaikhoz menjenek – másutt rejtették el őket -, amikor lépteket hallottak.
Villámgyorsan a nedves, iszapos földre vetették magukat – ám épp a közeledő két ember útjába kerültek. Az egyik pontosan az indián főnökben botlott meg; átzuhant rajta, és társát is magával rántotta. Egy szempillantás alatt megragadták és fogva tartották őket.”

PDF     EPUB     MOBI

Kategóriák